- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 35
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej olivový | 25 | 
| Parmezán 32% | 15 | 
| Česnek | 4 | 
| Dýňová semínka (nesolená) | 15 | 
| Meggle Cottage Cheese přírodní | 300 | 
| Lilek | 400 | 
| Směs semínek a goji (Meggle Active Protein) | 40 | 
Dochucovadla:
bazalka (cca 25 g), sůl
Energetická hodnota celkem: 4065 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 52, 
                                                        Tuky (g): 62, 
                                                        Sacharidy (g): 41,
                                                        SAFA (g): 18,
                                                        Cukry (g): 23,
                                                        Vláknina (g): 11,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1016 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Pesto: Rozmixujeme bazalku, česnek, olivový olej a libovolná semínka (klasicky se používají piniová, lze však použít i slunečnicová, dýňová nebo například kešu ořechy). Přidáme nastrouhaný parmezán. (Pesto je vhodné připravovat ve větším množství, můžete ho použít i pro přípravu dalších pokrmů - do těstovin, sendvičů apod.). Lilek nakrájíme na kolečka o šířce cca 0,5 cm, posolíme a necháme vypotit. Kolečka lilku opečeme z obou stran do mírného zhnědnutí nasucho na pánvi nebo v troubě na plechu. Po vychladnutí potřeme kolečko lilku pestem a cottagem, přiklopíme dalším kolečkem lilku a takto pokračujeme, zakončíme vrstvou cottage. Dáme zapéct do trouby pod gril. Na závěr posypeme semínkovou směsí s goji a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






